На Тернопільщині викрили міжнародну організацію постачання наркотиків (Фото/Відео)

Фото: поліція Тернопільщини

У Тернопільській області правоохоронці ліквідували злочинну організацію, яка виробляла важкі наркотики та психотропи у нарколабораторіях. Щомісяця там виготовляли близько 40 кг заборонених речовин на понад 20 мільйонів гривень. «Товар» збували у різних регіонах України та країнах Європи. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільщини.

Під час проведення спецоперації на території п’ятьох областей поліцейські спільно з працівниками СБУ затримали шістьох учасників наркоугруповання.

Фото: поліція Тернопільщини

Започаткували “бізнес” двоє уродженців Хмельницької області. Серед членів угруповання були розподілені ролі. Організатори відповідали за закупку сировини, двоє фігурантів з навичками у хімічній галузі виготовляли наркотики, решта займалась логістикою та збутом, – зазначили у поліції.
Фото: поліція Тернопільщини

Дві нарколабораторії працювали без вихідних. Час від часу вони міняли місце розташування. Аби не викликати підозр, організатори винаймали приміщення, віддалені від населених пунктів.

Фото: поліція Тернопільщини

Ми з’ясували, що злочинна організація за місяць у своїх нарколабораторіях при безперебійній роботі виготовляла та збувала близько 40 кілограмів психотропних речовин, – розповів начальник УБН в Тернопільській області Михайло Димида.

Такі оборудки приносили фігурантам понад 20 мільйонів гривень заробітків.

Фото: поліція Тернопільщини

PVP, амфетамін, мефедрон можна було придбати через інтернет-магазини та в застосунку Telegram

Розфасовані психотропи та наркотики фасували у закладки та заливали цементом, маскуючи під камінці.

Працівники поліції за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД провели на території п’яти областей одночасно 34 обшуки й вилучили «товару» та обладнання на понад 6 мільйонів гривень. Також вилучено понад 500 кг прекурсорів, з яких можна було б виготовити близько мільйона доз психотропних речовин, – додав правоохоронець.
Фото: поліція Тернопільщини

Шістьох фігурантів кримінального провадження затримали відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу.

Затриманим повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального Кодексу: ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів), ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 3 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та ч. 1, 2 ст. 255.

Станом на 25 січня вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Триває розслідування, в ході якого встановлюються усі особи, причетні до наркоугруповання.

Читайте також: П’яний водій влаштував стрілянину в Кременці

Exit mobile version