Масштабний збій стався у роботі «Укрпошти», системи «Шлях» та «Нафтогазу»

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Сьогодні, 25 січня, у роботі «Укрпошти», системи «Шлях» та компанії «Нафтогаз» сталися масштабні технічні збої. Зокрема, на пошті не працюють ІТ-послуги, тимчасово відсутній доступ до Системи «ШЛЯХ» та офіційного сайту Укртрансбезпеки, а call-центр та сайт «Нафтогазу» недоступні, пише Файне місто.

Як повідомили у пресслужбі «Укрпошти», згодом надання послуг відновиться, водночас наразі можна відправляти посилки та приймати платежі у відділеннях.

У наших IT-системах відбувся значний технічний збій. Наші спеціалісти активно працюють над усуненням проблеми та відновленням повноцінної роботи, але це може зайняти деякий час. У відділеннях зараз є можливість видавати посилки та приймати платежі. Надання інших послуг відновиться згодом, – повідомили у пресслужбі «Укрпошти».

Через технічний збій роботи дата центру тимчасово відсутній доступ до Системи «ШЛЯХ» та офіційного сайту Укртрансбезпеки.

Технічний відділ вже вирішує проблему, – зазначили у пресслужбі Укртрансбезпеки. – Система відновить роботу в найближчий час.

У той самий час відбувся збій у системах газопостачальної компанії «Нафтогаз». У пресслужбі компанії заявили, що наразі не працюють сайт та call-центр.

Зафіксовано масштабну кібератаку на один із дата-центрів, який використовує наша компанія. Наразі наші вебсайти та кол-центр не працюють, – пояснили у компанії.

Чи пов’язані збої у роботі компанії – наразі невідомо. Роботи з відновлення усіх послуг тривають.

Читайте також: На Тернопільщині викрили міжнародну організацію постачання наркотиків (Фото/Відео) 

Exit mobile version