У Бучачі відкрили меморіальні дошки трьом захисникам (Фото)

Фото: Бучацька міська рада

У Бучачі 23 січня відкрили меморіальні дошки полеглим воїнам Володимиру Воробію, Юрію Кожушку та Роману Орищуку. Встановили пам’ятні знаки на фасаді школи №1. Про це пише Файне місто з посиланням на Бучацьку міську раду.

Вшанувати пам’ять мужніх бійців прийшли рідні, близькі, друзі, учні та вчителі школи, де навчалися Герої. Присутні згадали хвилиною мовчання всіх загиблих воїнів, які віддали своє життя за незалежність України.

Відкривали дошки рідні воїнів. Щирими спогадами про захисників поділилися мати, дружина та побратим Володимира Воробія – Ольга, Марія та Дмитро Харчук; дружина Юрія Кожушка – Наталія та дружина Романа Орищука – Юлія. Чин освячення здійснили отці Віктор та Пантелеймон.

Життя військовослужбовців Володимира, Юрія, Романа – це приклад гідного служіння своєму народу та Україні. Наші Герої здійснили найбільший подвиг справжніх патріотів — віддали своє життя за незалежність України. Їхня загибель — це невимовна втрата для родини, нашої громади та всієї України, – зазначили у Бучацькій міській раді.

Володимир Воробій – «Бучацький лев», боєць 80 дисантно-штурмової бригади. Народився і зростав у Бучачі. Йому було лише 29 років. Загинув 25 січня 2023 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Торське Краматорського району Донецької області. Він жив і мріяв про вільну мирну Україну. У невимовному горі залишилися мати та дружина воїна.

Фото: Бучацька міська рада

Юрій Кожушко – старший солдат, помічник гранатометника 47 окремої механізованої бригади. Загинув 12 червня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі н. п. Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області. Йому назавжди тепер 39.

Фото: Бучацька міська рада

Роман Орищук – солдат, оператор-телефоніст апаратної 2 взводу зв’язку. До війська боєць долучився ще в березні 2022 року. Загинув мужній захисник від артилерійського обстрілу ворога 14 вересня 2023 року, виконуючи завдання під час бойових дій поблизу населеного пункту Вербове Запорізької області.

Фото: Бучацька міська рада

Низький уклін воїнам, які віддали своє життя за мир, свободу і незалежність держави. Слава Героям!

Читайте також: Меморіальну дошку захиснику Олександру Гуртовенку відкрили у Бучачі (Фото)

Exit mobile version