Меморіальну дошку захиснику Олександру Гуртовенку відкрили у Бучачі (Фото)

Фото: Бучацька міська рада

У річницю світлої пам’яті Героя Олександра Гуртовенка у Бучачі відкрили меморіальну дошку. Пам’ятний знак встановили на фасаді гімназії ім. В. М. Гнатюка, де минули шкільні роки захисника. Про це пише Файне місто з посиланням на Бучацьку міську раду.

У Бучацькій гімназії Олександр навчався з першого класу. Розумним, добрим хлопчиною із загостреним почуттям справедливості – таким запам’ятали його друзі, однокласники, вчителі, рідні, які зібралися на шкільному подвір’ї, щоб вшанувати пам’ять Героя, – йдеться у повідомленні міськради.
Фото: Бучацька міська рада

Олександр служив стрільцем у 81-й окремій аеромобільній бригаді. 22 січня 2023 р. захисник прийняв свій останній бій за незалежність та свободу України біля населеного пункту Діброва Луганської області. Не дочекалися мати сина, дружина – чоловіка, донечка – тата.

Чин освячення здійснив настоятель церкви Покрови Пресвятої Богородиці отець-декан Олег Гронський. До присутніх звернулися заступниця Бучацького міського голови Олена Сурм’як та директор Бучацької гімназії ім. В. М. Гнатюка Андрій Товпига.

Фото: Бучацька міська рада

Олександр Гуртовенко прожив гідне життя. Був надійною опорою для родини, вірним товаришем для своїх друзів, надійним побратимом та відважним захисником, – зазначили у мерії.
Фото: Бучацька міська рада

Наприкінці заходу присутні поклали лампадки та низько схилили голови на знак великої шани та вічної пам’яті. На могилі Героя відбулася поминальна панахида.

Вічна пам’ять Герою!

Читайте також: Виставка картин загиблого бійця Олега Дробоцького діє у Тернополі (Фото)

Фото: Бучацька міська рада
Exit mobile version