У Кременці відкрили виставку картин харківського художника (Фото)

Фото: Кременецько-Почаївський державний історико-архітектурний заповідник

У Кременці діє персональна виставка робіт харківського художника Юрія Клапоуха “Обличчя війни”. Після початку повномасштабного вторгнення митець знайшов прихисток на Тернопільщині. Про це пише Файне місто з посиланням на Кременецько-Почаївський державний історико-архітектурний заповідник.

Сенсом організації виставки стали події Революції Гідності та повномасштабної війни. Усі картини експозиції написані на патріотичну тематику. На полотнах зображені воїни, розбита ворожа техніка, розтрощені вікна та знищені книги, руїни будинків, жінка в українському строї тощо.

Кожна з робіт транслює свою розповідь, що лягає немов нитка у загальне полотно історії сучасної війни. “Обличчя війни” – виставка, що змушує задуматися, сфокусуватися; це не просто медитаційні роботи. Це роботи для того, щоб зважити ціну свободи. Ціну, яку заплачено за кожен ранок та свіжу випиту каву, — йдеться у дописі.

Загалом виставка містить 15 робіт, кожна з яких зображує різні прояви та сторони війни.

Відвідати виставку можуть усі охочі. Вона розміщена у фойє головного офісу Заповідника за адресою: вул. Козубського, 6, м. Кременець. Вхід безкоштовний.

Читайте також: Виставка картин загиблого бійця Олега Дробоцького діє у Тернополі (Фото)

Exit mobile version