Судили тернополянку, яка вкрала валізу, бо думала, що всередині вибухівка

Ілюстративне фото з мережі Інтернет

В одній з лікарень Тернополя жінка викрала дорожню валізу. Вона почула розмову двох чоловіків, які начебто говорили про вибухівку, тож подумала, що пристрій закладений у валізі. Про це пише Файне місто з посиланням на вирок Тернопільського міськрайонного суду.

До поліцейських із заявою про зникнення дорожньої валізи звернулася постраждала тернополянка. Вона розповіла, що навесні разом із друзями прийшла до лікарні, аби відвідати знайомого військовослужбовця, який в той час перебував на лікуванні. З собою жінка мала валізу сірого кольору. Її залишила у вестибюлі на першому поверсі. Та коли після відвідин тернополянка спустилась на перший поверх, то валізи на місці вже не було.

Поліцейські встановили, що до крадіжки причетна мешканка Тернополя. Увечері 20 квітня 2023 року вона виявила поряд з кріслами для відвідувачів в лікарні валізу, в якій знаходився повербанк. Ці речі обвинувачена забрала до себе додому.

Хотіла вберегти від небезпеки

Свою вину на суді жінка визнала повністю і пояснила, що багаж забрала додому через те, що подумала, що всередині знаходиться вибухівка. Вона розповіла, що в той день відвідала лікарню, в якій знаходився її брат. Перед візитом обвинувачена зайшла у магазин, аби купити родичу продуктів. Повертаючись, тернополянка побачила на лавці двох підозрілих чоловіків.

Вони спілкувалися між собою, та один із них запитував “куди ми його дінемо?” Після того, як вона зайшла в лікарню, то побачила у вестибюлі валізу без нагляду, та одразу згадала розмову чоловіків, а тому подумала, що саме про неї йшла мова, і там може знаходитись вибуховий пристрій, – йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду.

Жінка відкрила валізу та побачила у ній повербанк, який і сприйняла за вибухівку. В суді обвинувачена зазначила, що таких зарядних пристроїв вона ніколи не бачила, а тому, закривши валізу, забрала її з приміщення лікарні, щоб не наражати людей на небезпеку. На наступний день вона повернулася до лікарні аби дізнатись, чи ніхто не шукав валізу. Пізніше до неї прийшли правоохоронці, яким жінка зізналась у скоєному.

В суді жінка зазначила, що умислу викрадати валізу в неї не було. У вчиненому вона щиро розкаялася та пообіцяла надалі подібного не вчиняти.

Тернопільський міськрайонний суд тернополянку визнав винною в крадіжці і призначив їй 5 років позбавлення волі, однак врахувавши всі обставини та щире каяття, замінив покарання на один рік умовного ув’язнення. Також обвинувачена повинна заплатити 2 390 грн за проведення судової експертизи.

Читайте також: Майже 50 000 гривень втратила тернополянка, отримуючи «Допомогу від ООН»

Exit mobile version