Майже 50 000 гривень втратила тернополянка, отримуючи «Допомогу від ООН»

Фото: з відкритих джерел

Жителька Тернополя хотіла оформити виплати від міжнародної організації в інтернеті. В результаті в жінки майже 50 000 гривень вкрали шахраї. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільщини.

Зі слів потерпілої, в месенджері вона знайшла оголошення про отримання «Допомоги від ООН». Перейшла за посиланням для оформлення виплат та заповнила його, вказавши там реквізити своєї банківської картки. Після цього їй зателефонували нібито із банку і продиктували шестизначний код, який жінка ввела на цьому ж сайті. Як наслідок, з банківської картки тернополянки викрали майже 50 тисяч гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські вчергове звертаються до жителі області бути обачними. Вся інформація про отримання допомоги від міжнародних донорів публікується виключно на офіційних сайтах державних органів та міжнародних організацій. Не довіряйте оголошенням в соцмережах та повідомленням, які надходять на мобільний та обіцяють будь-які виплати. Не переходьте за сумнівними посиланнями. Не вводьте реквізити та конфіденційні дані платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах. У випадку підозри шахрайських дій, одразу блокуйте банківську картку та телефонуйте на лінію 102.

Читайте також: Поліція розшукує винуватця ДТП на перехресті у Тернополі (Відео)

Exit mobile version