Апеляційний суд виправдав міського голову Ланівців

Фото: Роман Казновецький

Тернопільський апеляційний суд визнав невинним міського голову Ланівців Романа Казновецького. Мова йде про нещодавній скандал щодо конфлікту інтересів на сесії міськради про питання земельної ділянки, пише Файне місто.

Довів, що всі позови проти мене були шиті ,,білими нитками “.
Це все мене загартувало, додавши віри та впевненості.
Цікаво було спостерігати за “окремою” свідком “старої мотузкової команди” у залі суду, яка за свою політичну кар’єру, перебувавши на різних посадах, взагалі не доклалася до розбудови Лановецького району , а лише перешкоджала змінам в нашій громаді.
І так, усі суди виграно, – розповів Роман Казновецький.

Передісторія

Нагадаємо, раніше йшлося, що Роман Казновецький не повідомив НАЗК і Лановецьку міську раду про його надходження. Через це склали протокол за 1 частиною 172/7 статті КУпАП, тобто неповідомлення про конфлікт інтересів у зв’язку з надходженням подання прокурора, яке стосувалося його, як посадовця.

Згідно з ухвалою суду першої інстанції, рішення сесії Лановецької міськради щодо ділянки мали скасувати, а також розглянути питання про відсторонення Романа Казновецького від посади міського голови Ланівців. За словами прокурорки Оксани Яциків, на сесію міськради винесли тільки першу частину подання прокуратури. Водночас Роман Казновецький не виніс на сесію питання про можливість подальшого виконання ним повноважень.

У суді Роман Казновецький сказав:

Лист направляли не Казновецькому Р.В., не міському голові. Міський голова не готує проектів рішень. Секретар ради уповноважений займатися цим, — сказав міський голова Ланівців.

Лановецький райсуд постановив скасувати рішення сесії Лановецької міськради щодо земельної ділянки та розглянути відсторонення Романа Казновецького від посади міського голови Ланівців, але на сесію винесли лиш першу частину подання прокуратури. Мер не виніс на сесію питання про подальше виконання ним повноважень.

Роман Казновецький це прокоментував, що не в його повноваженнях виносити на сесію подання прокуратури. Я скерував це подання прокуратури секретарю міської ради. Він займається цим з членами комісій. Комісія засіла, розглянула, внесла свої рекомендації й висновки. Проекту рішень вони на розгляд сесії не подавали. Автоматично його не включили в розпорядження про скликання сесії.

До слова, перед цим, у вересні 2022 року, Лановецький суд визнав Романа Казновецького винним у вчиненні правопорушенні за 2 частиною 172-7 статті Кодексу України про адмінправопорушення. На сесії Лановецької міськради Роман Казновецький проголосував за рішення, що затверджувало акт обстеження земельної ділянки у Ланівцях площею півтора гектара, це ділянка його тещі. Рішенням районного суду міського голову оштрафували у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тернопільський апеляційний суд тоді залишив рішення Лановецького районного суду без змін.

Читайте також: Захисникові Степану Барні ТНПУ передав антидронну рушницю і FPV-дрони (Фото/Відео)

Exit mobile version