Зубні пасти, які не рекомендує використовувати стоматолог-пародонтолог

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Правильний догляд та турбота про себе – основа здоровʼя вашого тіла. Ціла медична галузь допомагає підтримувати здоровʼя й тонус вашого  тіла. Справжнім ключем до здорової усмішки є не лише регулярні відвідування стоматолога, але і вибір правильної зубної пасти. Полиці магазинів наповненні неймовірною кількістю різних засобів для гігієни ротової порожнини, але тут виникає питання: чи відповідає ваш вибір тому, що рекомендують фахівці?

Відомий стоматолог-пародонтолог, засновник клініки пародонтології у своєму інстаграмі спростував інформацію, що зубні пасти слід ретельно обирати:

Я рекомендую пасту брати любу смачну, тому, що паста вона насправді не дуже важлива. Єдине, що має значення – це щітка та техніка чищення. Обирайте по кольору, за формою, по чому завгодно. Важливо одне, щоб паста не була лікувальна, а профілактична, – розповідає стоматолог, пародонтолг Юрій Гринюка.

Лікар не рекомендує використовувати лікувальні зубні пасти. Оскільки такі пасти спрямовані на симптоматичне полегшення, а не на вирішення причини проблеми. Такі пасти можуть зменшувати кровоточивість ясен, створювати відчуття свіжості у роті. Однак, вони не впливають на першопричину захворювання та дискомфорту у ротовій порожнині. Замість того, щоб вирішувати проблему зсередини, вони лише “закривають” її на час застосування.

Як бачите, краще надати перевагу зубній пасті, яка підходить для комплексного догляду. Але ефективність та результат її використання буде залежати від вірно підібраної зубної щітки та техніки чищення зубів. А якщо поєднання цього не дає досягнути бажаного результату і ви відчуваєте несвіжість подиху, постійний наліт на зубах, то лікар Юрій Гринюка рекомендує знайти хорошого пародонтолога, який допоможе усунути істинну причину неприємного запаху з рота. А також навчить вас правильному догляду за ротовою порожниною, техніці чищення зубів та профілактиці захворювань.

Хоч полиці супермаркетів майорять сотнями зубних паст з обіцянками вилікувати ваші зуби лише одним дотиком, памʼятайте, що це маскуючи симптоми, ви отримаєте лише тимчасовий результат, а, усунувши причину виникнення проблеми, – позбудетесь від неї раз і назавжди.

Читайте також: Яку зубну щітку обрати? Поради від лікаря стоматолога-пародонтолога

Exit mobile version