Яку зубну щітку обрати? Поради від лікаря стоматолога-пародонтолога

Усмішка – це візитна картка кожної особи, і обираючи зубну щітку, ми визначаємо, наскільки якісно ми дбаємо про своє здоров’я та вражаємо оточуючих. На поличках магазинів зубні щітки представлені в найрізноманітніших формах, розмірах та кольорах, а обрати саме ту, яка відповідатиме вашим потребам – це ще те «завдання із зірочкою». 

На перший погляд, все просто, але чому ж результат не у всіх однаковий?

Лікар стоматолог, пародонтолог Юрій Гринюка, клініка якого обслуговує 3000 пацієнтів в рік, розповідає, що правильний вибір насправді залежить від трьох характеристик.

Взагалі є три критерії з грубшого, які слід враховувати, щоб обрати зубну щітку. Це жорсткість, зручність та розмір робочої частини. Це є ключові кроки у виборі щітки для ідеальної посмішки,- розповідає стоматолог, пародонтолог Юрій Гринюка .

По жорсткості зубні щітки бувають трьох видів: жорстка, середня та мʼяка. Лікар рекомендує використовувати лише мʼяку щітку для зубів, оскільки жорстка може призвести до подразнень ясен та зубної емалі. Крім того, мʼяка щітка ідеально підходить для тих у кого чутливі зуби або захворювання ясен – пародонтит. 

Другим важливим аспектом є зручність використання зубної щітки, а зокрема її ручка. Вона повинна бути не лише продовженням вашої руки, але і легкою у використанні. Обирайте щітку з ергономічною ручкою, яка не слизька, зручно лягає вам у руку та не вимагає зайвого зусилля при чищенні.

Щодо розміру робочої частини щітки, то виявляється це має велике значення і, як стверджує лікар пародонтолог Юрій Гринюка, 

У щітки повинна бути делікатна й маленька робоча частина. Саме такий розмір є ідеальним для того, щоб вам було легко вичистити усі важкодоступні місця, а особливо восьмі зуби. 

Правильно обрана зубна щітка стає незамінним помічником на шляху до збереження вашої усмішки та здоров’я зубів. Проте, не варто забувати, що ефективні результати досягаються лише завдяки ретельному застосуванню, індивідуально підібраному інструменту та дотриманню правильної техніки чищення зубів. У ваших руках є все необхідне, щоб зберегти свої зуби та ясна здоровими.

Якщо ви обрали правильну щітку й регулярно чистите зуби, але не досягаєте бажаного результату, то причина може таїтись у неправильній техніці чищення. В такому разі, вам краще один раз прийти до стоматолога-пародонтолога та отримати детальний урок засвоєння цієї техніки. Лише за одне відвідування лікар навчить вас, як обрати щітку, правильній техніці чищення зубів та скорегує домашню гігієну. З такими знаннями, вам вдасться подбати про ваші зуби та ясна й вражати оточуючих своєю білосніжною посмішкою.

Exit mobile version