Отримав повістку й поїхав у Карпати: підприємця з Тернополя судили за ухилення від мобілізації

Фото ілюстративне

До 3 років позбавлення волі засудили підприємця, який отримав повістку, проте відмовився від мобілізації. Він рік ухилявся від служби в армії. Про це пише Файне місто з посиланням на вирок Тернопільського міськрайонного суду.

За даними суду, тернополянин 5 грудня 2022 року пройшов ВЛК. Вона визнала його придатним до служби в армії. 7 грудня 2022 року чоловік отримав повістку та повинен був прийти 11 грудня до військкомату для проходження навчання у ЗСУ. Проте, у вказаний час ФОП на вказане місце не з’явився. 

На суді чоловік свою провину заперечив та заявив, що не ухилявся від служби у ЗСУ. Він додав, що після отримання повістки поїхав у Львівську область, де нібито захворів. 

На вказаному заході він захворів, а саме у нього з`явився сильний біль в поясниці, та зателефонувавши до свого сімейного лікаря, остання порадила йому звернутися за медичною допомогою за місцем перебування. Таким чином він звернувся для обстеження в Моршинський санаторій, де у нього було виявлено підозру на пієлонефрит, — йдеться у свідченні підозрюваного у суді. 

Чоловік додав, що він боїться, що на фронті його вб’ють і знав про кримінальну справу за ухилення, а тому до ТЦК більше не приходив. 

На суді сімейна лікарка пояснила, що підозрюваний справді до неї телефонував вперше за багато років. Обвинувачений сказав, що відпочиває у Карпатах і йому стало зле. Лікарка порадила випити таблетки. Згодом чоловік знову зателефонував до неї та попросив дати довідку про те, що він з нею спілкувався. 

Суд визнав чоловіка винним та засудив на 3 роки позбавлення волі. 

Читайте також: Житель Тернопільщини нелегально зберігав зброю (Фото)

Exit mobile version