Хуртовини з морозом до -20°C сунуть на Тернопільщину

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

У Тернопільській області з 7 січня очікується різке погіршення погоди. Внаслідок вторгнення арктичного повітря з півночі Європи та проходження активних атмосферних фронтів від циклону над півднем Європи на території краю синоптики попереджають про хуртовини та мороз до до -20°C. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільський обласний гідрометцентр.

7 січня вночі помірні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, вдень значний сніг. Вночі та вранці налипання мокрого снігу. Утворення та приріст снігового покриву. На дорогах ожеледиця. Пориви північно-східного вітру, 15-20 м/с, вдень хуртовини.
Погіршення видимості в опадах. Зниження температури повітря до 2-7 морозу впродовж доби.

8 січня – сніг. На дорогах ожеледиця. Місцями пориви північно-східного вітру, 15-20 м/с; хуртовини. Погіршення видимості в опадах. Подальше зниження температури повітря до 9-14 морозу впродовж доби.

Надалі, 9-10 січня, очікується антициклональний характер погоди з низькими температурними показниками. 9 січня – вночі 15-20 морозу, при проясненнях до 23 морозу, вдень 8-13 морозу. 10 січня вночі 10-15 морозу, вдень 3-8 морозу.

Погодні умови відповідатимуть І (жовтому) рівню небезпечності. Такі погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи комунальних служб та енергетичних підприємств, порушення та припинення руху транспорту на дорогах, погіршення умов життєзабезпечення населення, – зазначили синоптики.

Дорожні служби напоготові до негоди

Як повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області, дорожники підготували снігоприбиральну техніку та зробили запас протиожеледної суміші, робітники чергуватимуть цілодобово.

Під час екстремальних погодних умов ми виважено вводитимемо обмеження або заборони руху на державних дорогах. Слідкуйте за повідомленнями Служби відновлення.
Наголосимо, що через повномасштабне вторгнення рф зимове утримання автошляхів здійснюється у новому режимі. Змушені надавати пріоритет дорогам міжнародного та національного значення, важливим для обороноздатності дорогам та гуманітарним маршрутам, – зазначили у службі.

Водії, враховуйте погодні умови та будьте особливо уважними за кермом. Дотримуйтесь Правил дорожнього руху: не перевищуйте швидкість, користуйтесь пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції під час руху. Надавайте пріоритет у русі снігоприбиральній техніці.

Перечекати негоду можна на майданчиках вздовж державних доріг. У Тернопільській області їх віднайти допоможе мапа: https://bit.ly/Mapa_Maydanchyky_vidstoyu_Te. Щодо стану проїзду автомобільними дорогами загального користування державного значення звертайтесь на цілодобову гарячу лінію: +38 067 400 60 80.

Читайте також: Водохреще-2024: традиції, прикмети та правила пірнання

Exit mobile version