Додому з російського полону повернулися 4 захисників з Тернопільщини

Фото: Омбудсмен України

У середу, 3 січня, Україна повернула додому з полону 230 українських військових та цивільних – це найбільший з усіх обмінів. Серед них були 4 бійців з Тернопільщини. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську ОВА.

Серед звільнених з російського полону — четверо жителів Тернопільщини.
Вітаємо вдома!, – йдеться у повідомленні адміністрації.

Додому на Тернопільщину з полону повернуться один морпіх та троє піхотинців. Чоловіки родом із Заліщиків та Тернополя. Також відомо, що найстаршому військовослужбовцю, який перебував в полоні і потрапив під цьогорічний обмін – 46 років, а наймолодшому – 27 років. Ще двом чоловікам по 33 та 34 роки.

Нагадаємо, як повідомили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, серед них представників Збройних Сил України – 130 (серед них ТрО – 14, ВМС – 14), Національної гвардії – 55, Державної прикордонної служби – 38, Національної поліції – 1 та шестеро цивільних, які були незаконно позбавлені волі.

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Серед повернутих були як ті, хто мав офіційний статус військовополоненого, підтверджений через Міжнародний комітет Червоного Хреста (182 особи), так і ті українські військовослужбовці, які вважалися зниклими безвісти та мали статус “пошук особи” (48).

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Більшість звільнених – чоловіки (225), п’ятеро жінок. До рядового та сержантського складу належать 213 осіб, одинадцятеро – офіцери.

Читайте також: Меморіальну дошку піротехніку Сергію Гоцуляку відкрили у Тернополі (Фото) 

Exit mobile version