Яка відповідальність чекає на українців за неявку до військкомату за новим законопроєктом?

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Законопроєкт щодо змін у мобілізації, який 25 грудня Кабмін зареєстрував у Раді, пропонує боротися з тими українцями, які відмовляються вставати на військовий облік та проходити службу. Насамперед для таких громадян України передбачені “тимчасові заходи”. Торкнуться вони як тих українців, що знаходяться у країні, так і тих, що перебувають за кордоном. Про це пише Файне місто з посиланням на текст законопроєкту №10378.

Громадян України, які не з’являтимуться у ТЦК та СП, внесуть до Єдиного реєстру боржників. Це потягне за собою певні обмеження. До переліку входять:

Тимчасові обмеження можуть анулювати після того, як надійде повідомлення від представника ТЦК про виконання військовозобов’язаним або резервістом норм визначених ч. 3 ст. 22 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Чоловіків призовного віку, які перебувають за межами країни, теж торкнуться певні обмеження. Паспорти їм робитимуть тільки після того, як вони покажуть військово-облікові документи. Ще буде обмежена можливість отримання консульських послуг. 

Варто зазначити, що цей документ тільки подано до Верховної Ради. Тож він не є остаточним. Депутати розглянуть його й тільки потім відправлять на голосування.

Більше про новий законопроєкт дивіться тут: Кабмін вніс законопроєкт про мобілізацію до Ради: що нового та хто матиме право на відстрочку

Читайте також: Тернопільські військовослужбовці зможуть отримати 10 000 гривень грошової допомоги

Exit mobile version