Кабмін вніс законопроєкт про мобілізацію до Ради: що нового та хто матиме право на відстрочку

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Пізно ввечері 25 грудня стало відомо, що Кабмін подав на розгляд Верховної Ради проєкт Закону щодо удосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби». Проєкт Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби” зареєстрований у Раді під №10378, пише Файне місто.

Проєктом закону пропонується:

Згідно зі законопроєктом право на відстрочку матимуть:

У зв’язку з триваючою військовою агресією російської федерації проти України, нарощування зусиль агресора щодо подальшого захоплення території нашої держави, постало питання щодо удосконалення механізмів проведення заходів мобілізації для залучення більшої кількості населення бажаючого стати на захист суверенітету і територіальної цілісності України, а також забезпечення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів та удосконалення окремих питань проходження військової служби, – йдеться в обґрунтуванні необхідності прийняття акту. 

В документі є ще дуже багато інших змін. Публікації про це чекайте згодом або шукайте самостійно у порівняльній таблиці, яку можна скачати тут.

Читайте також: Міський голова Тернополя передав військовим 10 квадрокоптерів та вантажний автомобіль (Фото)

Exit mobile version