Троє священників з Тернопільщини “потрапили” на сторінки календаря російської православної церкви (Фото)

Фотоколаж: Файне місто

Нещодавно російська православна церква випустила “Патріарший календар”, де містяться усі представники цієї структури. Серед них — усі діючі єпископи УПЦ МП, в тому числі й троє священнослужителів з Тернопільщини. Про це пише Файне місто з посиланням на речника Священного синоду ПЦУ, митрополита Євстратія.

У виданні представники УПЦ МП описані як архієреї Московського Патріархату. Зокрема, очільник УПЦ МП Онуфрій представлений як постійний член Священного Синоду РПЦ. Також на сторінках календаря є інші представники організації, зокрема священник з Тернопільщини, митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій, архієпископ Шумський Іов та намісник Свято-Успенської Почаївської лаври митрополит Володимир. Про те, що календар не є вигадкою, свідчить допис з офіційного сайту моспатріархату.

І зверніть увагу – ані митрополита Симеона (Шостацького), ані митрополита Олександра (Драбинка), які раніше були архієреями МП – НЕМАЄ в календарі. Бо вони, на відміну від тих, чиї фото нижче можна бачити, РЕАЛЬНО розірвали свою підлеглість Моспатріархії, — акцентує митрополит Євстратій.

Слід зазначити, що більшість вказаних священнослужителів запевняли в тому, що УПЦ незалежна від росії, а давні зв’язки з церквою агресора розірвані. Проте, згідно приміток у виданні, наведена інформація щодо Єпископату МП є актуальною станом на 6 вересня 2023 року. Щодо УПЦ МП зазначається, що деякі дані наведені станом на 1 липня 2022 року.

Довідка

«Патріарший календар» – це офіційне й вже традиційне щорічне календарно-богослужбове та довідкове видання російської православної церкви. Серед іншого воно включає традиційний повний місяцьослів із розгорнутими богослужбовими нотатками, тропарями та кондаками, а також фрагменти проповідей святішого патріарха московського та всієї русі кіріла на кожен день церковного року.

Читайте також: З Тернополя до США намагались вивезти цінну скам’янілість, якій понад 160 мільйонів років

Exit mobile version