Вифлеємський вогонь миру отримали тернопільські пластуни (Фото/Відео)

Фото: Файне місто

Тернопільські пластуни отримали Вифлеємський вогонь миру. Кожен охочий може також отримати вогонь, який скаути щороку запалюють у Вифлеємі і передають від країни до країни як символ тепла і підтримки, пише Файне місто.

Вифлеємський вогонь миру —  це міжнародна скаутська традиція до святкування Різдва. Її метою є поширення символічного вогню, запаленого у Вифлеємі. Цей є нагадуванням про добрі справи і підтримку тих, хто не може святкувати Різдво вдома. Понад 20 років пластуни беруть участь у цій скаутській естафеті, переймаючи вогонь у скаутів. Пластуни передають цей вогонь до церков, лікарень, установ та усім охочим.

Сьогодні, 11 грудня, вогонь надійшов і до Тернополя. На заході були присутні митрополит ПЦУ Нестор та пластуни з усієї області, які продовжать поширення вогню по осередках. Переглянути передачу вогню можете у записі стрим-трансляції.

Довідка

Пласт — український скаутинг, найбільша молодіжна організація України. Вже 110 років Пласт виховує свідомих, відповідальних громадян і провідників українського суспільства. Кожного року пластуни-волонтери вкладають більше 668 000 годин у виховання дітей і щорічно проводять більше двох сотень пластових таборів по всій Україні.

Вифлеємський вогонь миру —  міжнародна скаутська акція, яка була заснована 1988 року як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом. Першими ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом — інших країн. До України вогонь вперше потрапив завдяки пластунам у 1992 році. 

Читайте також: Другий в Україні Центр цифрової безбар’єрності запрацював у Ланівцях (Фото)

Фото, відео: Ольга Демчук

Exit mobile version