Нацбанк представив присвячену волонтерам монету

Фото: НБУ

Національний банк презентував нову пам’ятну монету “Країна супергероїв. Дякуємо волонтерам!”. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу НБУ.

Монета присвячена українським волонтерам, які донатять, організовують збори коштів, здобувають і доставляють техніку, спорядження, продукти, ліки, шукають і знаходять шляхи для вирішення найнагальніших потреб захисників та захисниць України.

Від самого початку війни до волонтерства так чи інакше вже долучився кожен українець. Це настільки вже глибоко в нашому ДНК, що можна сміливо говорити: українці є нацією волонтерів. Тож нова пам’ятна монета – це наша вдячність волонтерам, які допомагали і продовжують допомагати військовим, – сказав голова Національного банку Андрій Пишний.

Основним мотивом дизайну пам’ятної монети “Країна супергероїв. Дякуємо волонтерам!” стало плетіння маскувальної сітки.

Фото: НБУ

На аверсі монети ми бачимо символічні руки, що плетуть маскувальну сітку. Ми не знаємо, чиї вони – жіночі, чоловічі, дитячі. Та це й неважливо. Адже кожен вплів свою стрічку в символічну маскувальну сітку, яка є образом нашої спільної дії та солідарності – бути поруч один з одним та власними руками робити спільну справу заради когось, заради всіх, – пояснив голова Національного банку.

Придбати пам’ятну монету “Країна супергероїв. Дякуємо волонтерам!” можна буде з 6 грудня 2023 року в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку. Загалом через інтернет-магазин буде реалізовано 25 тисяч штук пам’ятних монет, зокрема 15 тисяч шт. будуть доступні в перший день продажу.

Крім того, монети поступово реалізовуватимуться і банками-дистриб’юторами (АТ АБ “Укргазбанк”, АТ “АБ “Радабанк”, АТ “Таскомбанк”, АТ КБ “ПриватБанк”) в міру їх відвантаження Банкнотно-монетним двором НБУ.

Читайте також: Захиснику з Тернопільщини Миколі Луціву відкрили меморіальну дошку (Фото)

Exit mobile version