Захиснику з Тернопільщини Миколі Луціву відкрили меморіальну дошку (Фото)

Фото: Бучацька міська рада

У селі Підзамочок відкрили та освятили меморіальну дошку захиснику України Миколі Луціву. Пам’ятний знак встановили на фасаді гімназії, де навчався боєць. Про це пише Файне місто з посиланням на Бучацьку міську раду.

Фото: Бучацька міська рада

На урочистості з нагоди встановлення пам’ятного знаку колишньому учневі на подвір’я його рідного закладу зійшлися учні, родина загиблого, міський голова та жителі громади. Всечесні отці Богдан Дзюбанчин та Роман Іваноньків провели поминальний молебень та освятили пам’ятний знак.

Фото: Бучацька міська рада

Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали шану світлій пам’яті Миколи та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України. Почесне право відкрити дошку надали сину загиблого Героя Давиду.

Фото: Бучацька міська рада

Ми на кожному кроці повинні віддавати шану нашим Героям, тому що ім’я людини живе двічі – один раз у житті, а другий – в пам’яті. Завжди пам’ятаймо той неоціненний внесок, який наші полеглі земляки зробили для Перемоги. А ця меморіальна дошка буде безсмертним символом визнання подвигу Воїна-Героя Миколи Луціва, – звернувся міський голова Віталій Фреяк.

Щирими спогадами про захисника поділилися дружина Марія та директорка гімназії Марія Запоточна.

Фото: Бучацька міська рада

Нагадаємо, Микола Луців народився 30 серпня 1980 року у Бучачі. Його мобілізували 8 березня 2022 року. Служив на Луганщині розвідником-далекомірником 2 мінометної батареї.

2 травня 2022 року рятуючи поранених побратимів потрапив під мінометний обстріл. За кілька днів, 7 травня, від триманих травм помер у військовому шпиталі у Дніпрі.

Вічна слава і пам’ять мужньому Герою! Щирі співчуття рідним!

Читайте також: Меморіальні таблиці двом захисникам відкрили у Тернополі (Фото/Відео)

Exit mobile version