На смерть замерзли двоє чоловіків на Тернопільщині

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Минулої доби, 4 грудня, на Тернопільщині на смерть замерзли двоє чоловіків. Трагічні події сталося у Тернополі та на Підгаєччині. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУ ДСНС Тернопільської області.

В управлінні повідомили, що о 07:40 у Тернополі на вулиці Генерала Мирона Тарнавського у посадці виявили мертвого 79-річного місцевого жителя. Ще один трагічний випадок стався в селі Литвинів Підгаєцької громади. Там о 07:48 на вулиці поблизу місця проживання також знайшли 65-річного місцевого жителя.

Ймовірна причина – загальне переохолодження організму.

ГУ ДСНС України у Тернопільській області для запобігання виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з впливом низьких температур, наголошує:

  1. Одягайтесь відповідно до сезону та температури зовнішнього середовища: Важливо носити теплий та вітрозахисний верхній та нижній одяг.
  2. Уникайте тривалого перебування на морозі: При довгому перебуванні на відкритому повітрі регулярно робіть короткі перерви у приміщеннях, аби зігрітися.
  3. Не переохолоджуйте обличчя: Захищайте обличчя від холоду, використовуючи шарф чи маску.
  4. Утримуйтесь від споживання алкоголю: Алкоголь може призвести до розширення судин, що призводить до втрати тепла. Варто утриматись від споживання перед виходом на мороз.
  5. Уникайте переохолодження вдома: Зберігайте теплу температуру в приміщенні та одягайтеся відповідно.
  6. Будьте обережні зі спортивною активністю: В умовах морозу зменште інтенсивність фізичних вправ, особливо якщо ви не звикли до такого роду активності.
  7. Зберігайте руки і ноги сухими: Волога може прискорити переохолодження. Віддавайте перевагу водонепроникним взуттю та одягу.
  8. Завжди маєте запас на випадок надзвичайних ситуацій: У вас має бути завжди під рукою невеликий запас теплих одягу в автомобілі або сумці.
  9. Слідкуйте за симптомами переохолодження: Якщо ви відчуваєте незвичайний холод, слабкість, дратівливість, оніміння частин тіла, терміново прийміть заходи, щоб зігрітися.
  10. Пам’ятайте про теплі напої: Гарячі напої допомагають зберігати тепло в організмі. Зазвичай, чашка гарячого чаю або кави – чудовий спосіб зігрітися.

Читайте також: У Тернопільській громаді стабілізувалась ситуація із захворюваністю на ГРВІ

Exit mobile version