У Тернопільській громаді стабілізувалась ситуація із захворюваністю на ГРВІ

Фото ілюстративне// Джерело: Artur Verkhovetskiy (Depositphotos)

Епідеміологічна ситуація із захворюванням на грип, гострі респіраторні вірусні захворювання та Covid-19 у Тернопільській громаді залишається контрольованою та в межах норми, пише Файне місто.

За даними центру Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб, станом на 4 грудня кількість хворих на ГРВІ у порівнянні з попереднім тижнем зменшилась на 3,8% (1120 випадків проти 1176). У порівнянні з попереднім тижнем є також динаміка до зниження захворюваності серед дітей на 7,1%, серед школярів – ріст на 3,7%. Кількість госпіталізованих зменшилась на 28,2% .

За минулий тиждень зареєстрували 74 випадки захворювання на COVID-19, що складає 6,6% від загальної кількості всіх зареєстрованих випадків ГРВІ, та менше від минулого тижня на 3,7% (74 випадків проти 77). З числа лабораторно підтверджених випадків COVID-19 питома вага дітей віком до 18 років становить 5,4%.

За словами головного державного санітарного лікаря Тернопільської області Оксани Чайчук, захворюваність на Тернопільщині залишається на високому рівні, але не зростає. Що ж до карантинних заходів, на сьогодні вони не будуть застосовуватись, адже в цьому немає потреби. Можуть бути введені локальні заходи на тих територіях, де є високий рівень захворюваності чи в окремих навчальних та дошкільних закладах. Ситуація в області постійно моніториться та є контрольованою.

Вакцинація – найдієвіший захист

Нагадаємо, найдієвішим захистом від ускладнень та важкого перебігу захворювання на грип та COVID-19 залишається вакцинація. Тому людям, які мають ослаблений імунітет, хронічні захворювання, старшим за 60 років, важливо знайти час та перевірити свій вакцинальний статус, зробити щеплення.

Як повідомила Файному місту в.о. завідувача відділення організації епіддосліджень Оксана Гаврон, прогнозована кількість осіб, які відносяться до контингентів груп ризику та підлягають профілактичним щепленням проти грипу в епідемічний сезон 2023-2024 років – 1367 осіб,  із них 1119 осіб( КНП «ЦПМСД» та КНП «ТМДКЛ»), а також  248 осіб в приватних ЛПЗ, ФОП.

Централізовано комунальним закладам видали 870доз (750 доз ЦПМСД, 120 доз ТМДКЛ) протигрипозної вакцини.

Станом на 1 грудня вакцинували проти грипу  1100 осіб (з них 956 осіб комунальними ЛПЗ та 144 приватними ЛПЗ). За власні кошти – 443 осіб (40,2%), за кошти державного бюджету – 657 особа (59,8%).  Виконання запланованих обсягів становить 80,5%.Комунальні лікарні використали 657 доз вакцини, на залишку 213 доз

Епідемічна ситуація із захворюваності на ГРВІ та грип розцінюється як благополучна та відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

Читайте також: Деолігархізація триває: “Тернопільгаз” передали під контроль держави 

Exit mobile version