У Тернополі відбулося чергове навчання на випадок відключення комунікацій (Фото)

Фото: Тернопільська міська рада

У Тернополі проінспектували ще один пункт масового проживання населення на базі загальноосвітньої школи № 3. Там також відбулося навчання щодо дій в умовах відключення світла, газу та тепла. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

Фото: Тернопільська міська рада

Як зазначили у міськраді, цей пункт прийматиме громадян та зможе надати тимчасовий прихисток мешканцям нашого міста у випадку критичної ситуації, коли буде відсутнє тепло, вода, електроенергія та газ.

Фото: Тернопільська міська рада

Продовжуємо навчання щодо дій комунальних служб в умовах відсутності теплопостачання за мінусових температур. У разі таких обмежень не зможуть працювати системи подачі тепла, відповідно чимала кількість багатоповерхових житлових будинків будуть непридатними для проживання. На цей випадок у Тернополі є резервні системи електроживлення та котельні на альтернативних видах палива, завдяки яким зможемо подати теплоносій до пунктів масового проживання, – зазначає заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Владислав Стемковський. – Важливим є завдання врятувати внутрішньобудинкові комунікації, які заповнені рідиною. Для цього ми залучаємо ОСББ та управителів будинку, які у випадку критичної ситуації за командою штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій, в будинках проводитимуть злив води з мереж. Такі дії дозволять врятувати мережі від замерзання і забезпечити їх роботу після відновлення теплопостачання.
Фото: Тернопільська міська рада

До слова,  на випадок надзвичайної ситуації цей пункт масового проживання населення забезпечений усім необхідним, зокрема, є: резервне живлення, польова кухня, вода, санвузол, пічки-буржуйки, спальні мішки, каримати, старлінки, дрова, вогнегасники, побутова хімія, засоби дезінфекції, аптечки тощо.

Нагадаємо, загалом на базі міських освітніх закладів розгорнуто 12 пунктів масового проживання мешканців.

Читайте також: У Тернопільському обласному військкоматі повідомили, кого найбільше потребують в ЗСУ

Фото: Тернопільська міська рада
Фото: Тернопільська міська рада
Фото: Тернопільська міська рада
Exit mobile version