У Тернопільському обласному військкоматі повідомили, кого найбільше потребують в ЗСУ

Ілюстративне фото з мережі Інтернет

Що треба знати обмежено придатним до військової служби, в яких фахівцях невійськових спеціальностей є зараз велика потреба і яких воїнів потребують ЗСУ – про це повідомили в Тернопільському обласному центрі комплектування і соціальної підтримки, пише Файне місто.

Як йдеться у дописі, в умовах повномасштабного вторгнення, основним завданням ТЦК є здійснення заходів мобілізації, що є стратегічно важливими для оборони держави та забезпечення комплектування військових частин особовим складом.

За словами заступника начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки – начальника сектору мобілізаційно – оборонної роботи Тернопільського ОТЦК СП полковника Миколи Бойка, територіальні центри комплектування Тернопільської області, не зважаючи на послаблення активності громадян у порівнянні з першими місяцями 2022 року, продовжують виконувати поставлені завдання щодо призову громадян України по мобілізації.

Бойові підрозділи, які ведуть активні бойові дії, потребують вмотивованих та самовідданих воїнів, які після визначеної підготовки у навчальних центрах, в тому числі, і за кордоном, зможуть підставити міцне плече тим, хто воює вже довгий час.
Але поряд з бойовими спеціальностями є велика потреба у фахівцях по ремонту техніки, озброєння, з питань логістики, бухгалтерах, кухарях та інших, здавалося б, зовсім не військових спеціальностях,- зазначив полковник Микола Бойко.

Кого можуть мобілізувати не одразу

У центрі нагадують, що вік призову громадян по мобілізації від 18 до 60 років, вони мають бути придатними до військової служби, а саме головне – мати свідоме розуміння та бажання захищати країну. А обмежено придатні до військової служби згідно висновку ВЛК – можуть бути мобілізовані, але проходити службу будуть у військових частинах забезпечення, установах та навчальних закладах МОУ, а також у територіальних центрах.

Також, в повідомленні додають, що наразі триває оповіщення громадян та у різних місцях видаються повістки, згідно яких, військовозобов’язаний повинен прибути у ТЦК СП, звірити свої облікові дані та пройти медкомісію. Призов та відправка на навчання з подальшим комплектуванням військових частин відбувається не одразу, а за потреби у відповідності до військового фаху військовозобов‘язаного.

Тобто, отримавши висновок ВЛК про придатність та при відсутності підстав, які надають право не бути призваним чи мати право на відстрочку – це не означає негайну відправку до війська. Усе визначає потреба у комплектуванні саме за певною спеціальністю. В подальшому, військовозобов’язані направляються до навчальних центрів, де проходять підготовку за своїм фахом.

Читайте також: На Тернопільщині спрацювала ППО 

Exit mobile version