Без звістки 21 місяць: на Тернопільщину в труні повернувся захисник Михайло Крупа (Фото)

Фото: Теребовлянська міська рада

Довжиною в 1 рік і 9 місяців стала остання дорога додому для солдата, водія-заправника автомобільного відділення взводу забезпечення артилерійського дивізіону Михайла Крупи. Захисник зник безвісти під час ведення бойових дій у районі смт Іванків Київської області ще на другий день повномасштабного вторгнення – 25 лютого 2022 року. І лише сьогодні, 30 листопада 2023 року, військовий назавжди повернувся до рідної домівки. Про це пише Файне місто з посиланням на Теребовлянську міську раду.

Домовину з тілом Героя місцеві жителі зустріли зі сльозами, лампадками та молитвою на перехресті біля греко-католицької церкви святого Миколая в у Теребовлі. Духівники відслужили панахиду за упокій душі полеглого бійця.

Фото: Теребовлянська міська рада

Далі жалобний кортеж попрямував у рідне село військовослужбовця – Кам’янку. Там о 18.00 год. буде відслужено парастас.

Чин похорону відбудеться завтра, 1 грудня, о 12.00 год. в с.Кам’янка. Поховають захисника на кладовищі в Теребовлі.

Фото: Теребовлянська міська рада

Дорогою до рідної домівки жалобний кортеж зупинявся в с.Острівець. Саме в цьому селі Михайло Крупа навчався у школі. Біля фігури Матері Божої, що на території школи, священники, учні та жителі сіл Острівець і Застіноче зустріли Героя з квітами та лампадками й помолилися за загиблого воїна.

Михайло Андрійович Крупа, 16.11.1990 р.н., був уродженцем с.Кам’янка, що в Микулинецькій громаді, але проживав із сім’єю в Теребовлі. Захисник – воїн-контрактник (призваний на військову службу за контрактом 01.04.2021 р.). Він єдиний син у матері. У полеглого бійця залишилися дружина Марія, малолітні діти: Анастасія (12 років) та Петро (7 років), мама Богдана, вітчим Роман, який його виховав.

Вічна та світла пам’ять захиснику! Герої не вмирають!

Читайте також: Помер голова Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Олександр Венгринович

Exit mobile version