Помер голова Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Олександр Венгринович

Фото з мережі Інтернет

Відійшов у вічність один зі кращих синів Тернополя та України, багаторічний голова Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Олександр Венгринович. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

Пан Олександр зробив все можливе, щоб зберегти автентичну лемківську культуру. Зберегти і примножити багатогранність української культури. Бо кожна лемківська традиція висловлена у вишиванці архітектурі, побуті – це частина традиції великого Українського народу.
Олександр Венгринович навіки вписав своє прізвище в історію української нації, його смерть – це трагедія для всієї України!, – написав міський голова Тернополя Сергій Надал

Нагадаємо, Олександр Венгринович народився 23 листопада 1939 на Лемківщині, в місті Криниця Ново-Санчівського повіту Краківського воєводства (Польща). Восени 1945 внаслідок депортації разом з батьками, сестрою і братом опинився в Монастириськах Тернопільської області, де проживав до 1977 року. 

Венгринович закінчив Чернівецький будівельний технікум, а згодом Тернопільський педагогічний інститут. У 1990-1994 роках був заступником голови, а в 1994-1998 і від 2000 — головою Тернопільського обласного товариства «Лемківщина». 

Він був членом президії Світової федерації українських лемківських об’єднань, знаний, як організатор обласних, крайових і всеукраїнських фестивалів лемківської культури на Тернопільщині. 

Царство Небесне!

Читайте також: Дводенну жалобу за загиблим військовим Юрієм Бориченком оголосили у Вишнівецькій громаді

Exit mobile version