СБУ проводить обшуки в Почаївській лаврі (Фото)

Фото: УНН

Вранці 30 листопада Служба безпеки України прийшла з обшуками у Свято-Успенську Почаївську Лавру на Тернопільщині. Про це повідомляє Файне місто з посиланням на інформаційне агентство УНН.

Про проведення обшуків також повідомляє низка інших всеукраїнських медіа, посилаючись на власні джерела в правоохоронних органах. Це, зокрема, Lb.ua та “Українська правда“.

Попередня причина візиту — поширення російської ідеології представниками Лаври. Подробиці розслідування в пресслужбі СБУ пообіцяли надати згодом.

Довідка

У Почаївській Успенській лаврі розташований чоловікий монастир Української православної церкви Московського патріархату. У 2003 році приміщення Лаври передали в оренду УПЦ МП на 49 років. Відтак, договір діятиме до 2052 року.

Раніше правоохоронці цікавились представниками святині. Так, влітку суд покарав послушника Почаївської лаври. Його засудили до 5 років позбавлення волі за колабораційну діяльність та заклики до підтримки російських військових й тимчасової окупації частини території України.
Більше: Засудили на 5 років: послушнику Почаївської лаври винесли вирок

Також навесні місцеві вірянки переконували журналістку Громадського, що «путін – це їхній правитель». Вони відверто їй заявили, що «добре ставляться до путіна, бо це їхній правитель», а ракети по Україні нібито «запускає Бог». 

Більше: “Бог дозволив путіну почати війну”: шокуюче зізнання вірянок Почаївської лаври (Відео)

Exit mobile version