Засудили на 5 років: послушнику Почаївської лаври винесли вирок

Фото: Тернопільська обласна прокуратура.

Вироком Кременецького районного суду послушника Почаївської лаври засуджено до 5 років позбавлення волі за колабораційну діяльність та заклики до підтримки російських військових й тимчасової окупації частини території України (ч. 1 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України). Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську обласну прокуратуру.

Нагадуємо, раніше ми писали про те, що служителя обвинувачують у виправданні збройної агресії РФ та за заклики до підтримки окупаційної адміністрації.

Більше: На Тернопільщині судитимуть послушника Почаївської лаври

На території монастиря обвинувачений проживав з 2017 року. У власних облікових записах у соціальних мережах «ВКонтакте» й «Одноклассники» він поширював дописи про підтримку захоплення територій нашої країни й глорифікацію російських військових, за перемогу яких просив молитись. Також у поширених ним відеоматеріалах містились публічні заклики до підтримки окупаційної адміністрації держави-агресора. Окрім того, послушник мав непогашену судимість за вбивство.

Суд призначив покарання колаборанту у вигляді 5-ти років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, позбавлення права обіймати посади у правоохоронних органах України та в органах державної влади, в органах місцевого самоврядування, в органах, що надають публічні послуги на строк 15 років. У законну силу вирок ще не вступив.

Читайте також: Заступників начальника Тернопільської ОВА звільнили під заставу

Exit mobile version