У Тернополі вперше відновили втрачені функції кисті двом військовим (Фото)

Фото: КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги»

Тернопільські лікарі відновили втрачені функції кисті двом військовим, які отримали мінно-вибухову травму. Таке у місті провели вперше. Про це пише Файне місто з посиланням на КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги».

Травму військові отримали близько восьми місяців тому. Вона призвела до ушкодження плечової кістки, мʼязів та променевого нерва.

Внаслідок ураження, кисть не тільки втратила функції, але буквально нерухомо висіла. Протягом цього періоду військові перенесли десять операцій з відновлення плечової кістки та ушивання нерва на плечі, але досягнути бажаного результату не вдавалось, — повідомляють на сторінці лікарні.

Операції провели тернопільські нейрохірурги спільно з лікарями Інституту нейрохірургії ім. А.П. Ромоданова, професором Ігорем Третяком та доктором медичних наук Олександром Гацьким. Медики вирішили провести операцію під назвою транспозиція сухожилків на передпліччі для відновлення функції кисті.

Обидві операції пройшли успішно. Вже на наступний день втрачені функції кисті почали відновлюватись. Наразі двоє військових проходять курс реабілітації на базі КНП “Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги”.

Читайте також: У Тернопільській міській лікарні №2 відкрили оновлений блок серцево-судинної хірургії (Фото)

Exit mobile version