На Тернопільщині встановили меморіальну дошку бійцю Олександру Лангу (Фото)

Фото: Заліщицька міська рада

Сьогодні, 16 листопада, на території Заліщицького РЕМу відбувся реквієм, присвячений відкриттю меморіальної дошки Герою Олександру Лангу, який загинув, обороняючи Україну. Про це пише Файне місто з посиланням на Заліщицьку міську раду.

На урочисту церемонію відкриття прийшли рідні та друзі загиблого, а також представники влади та духовенства і небайдужі містяни. Відкрили дошку батьки та дружина загиблого. Присутні вшанували пам’ять загиблого земляка хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки, запалили свічки пам’яті. Отець Роман освятив меморіальну дошку та помолився за упокій душ загиблих героїв.

Коли помирає людина – це велика трагедія, велике горе для всієї родини. А коли вона гине за нашу незалежність – трагедія для всієї країни. Олександр Ланг поклав свою душу і тіло за те, щоб ми жили в незалежній державі. Сьогодні ми робимо перший крок для увіковічення ім’я цього хлопця, — висловив свої співчуття заступник міського голови Роман Краснюк.

У 2004 році Олександр був учасником Помаранчевої Революції, де і познайомився з майбутньою дружиною Наталею. Подружжя проживало у місті Заліщики, виховували сина та доньку. З квітня 2009 року по січень 2018 року працював у Заліщицькому РЕМі.

У 2015-2016 роках чоловік був учасником АТО, брав участь у боях за Донецьку область. На початку повномасштабного вторгнення знову пішов добровольцем захищати країну. Загинув Олександр 29 грудня 2022 року.

Читайте також: Назавжди 20: від важкого поранення помер боєць бригади “Лють” з Тернопільщини

Exit mobile version