Орденом “За мужність” посмертно нагородили бійця Василя Капустинського з Тернопільщини

Орден "За мужність" Фото: мережа Інтернет

Загиблого бійця з Тернопільщини Василя Капустинського посмертно нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Про це пише Файне місто з посиланням на указі президента України №746/2023.

Орден присвоїли за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.

Як зазначили в інформаційному центрі ГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», Василь-Яків Капустинський народився 1 січня 1998 року в селі Білий Потік Чортківського району Тернопільської області.

Навчався у Чортківському фаховому коледжі економіки та підприємництва, був головою студради коледжу. Брав участь у виставах народного аматорського театру ім. Панаса Карабіневича. Продовжив навчання на соціально-гуманітарному факультеті Західноукраїнського національного університету, отримавши диплом бакалавра за спеціальністю “Менеджмент соціокультурної діяльності”, закінчив магістратуру за спеціальністю “Психологія” (2022).

Василь завжди був активним студентом. Долучався не тільки до діяльності громадських організацій, але й до життя університету. Був членом студентської ради, неодноразово виступав у головній ролі в університетських виставах. 

Василь активно включився у волонтерську діяльність із початком повномасштабного наступу. Він не полишав спроб мобілізуватися до війська для захисту нашої держави. Проте, у зв’язку із тим, що навчався і був призовного віку, не міг бути мобілізованим. Тому Василь самостійно пішов у місцевий військкомат, де зголосився на контрактну службу у Збройних Силах України. 

Після проходження базової підготовки його направили у 95-ту окрему десантно-штурмову бригаду, яка перебувала на Лиманському напрямку. Службу проходив на посаді стрільця-помічника гранатометника, проте навіть в умовах війська проявляв лідерські якості та виконував функції командира групи при виконанні бойових завдань.

Загинув 2 лютого 2023 на Луганщині. Йому було 25 років. 

Василю також посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин міста Тернополя».

Читайте також: Меморіальну дошку захиснику Івану Лисому відкрили у Бучацькій громаді (Фото)

Exit mobile version