Меморіальну дошку захиснику Івану Лисому відкрили у Бучацькій громаді (Фото)

Фото: Бучацька міська рада

На Тернопільщині у Доброполі відкрили та освятили меморіальну дошку військовослужбовцю Івану Лисому. Її встановили на фасаді місцевої гімназії, у якій він навчався з 1982 по 1990 роки. Про це пише Файне місто з посиланням на Бучацьку міську раду.

Як йдеться у повідомленні,, вшанувати пам’ять рідної людини, односельця, друга, однокласника прийшли родичі, друзі, сусіди та небайдужі жителі села. Чин освячення пам’ятної дошки здійснив отець Олег Шумелда. Хвилиною мовчання вшанували подвиг захисника та усіх полеглих воїнів України.

До мами та родини загиблого Героя зі словами подяки за сина та справжнього воїна звернувся Бучацький міський голова Віталій Фреяк, наголосивши, що героїзм Івана вчитиме майбутні покоління таким якостям, як гідність, відвага, любов до Батьківщини.
Слова вдячності лунали і від сільського старости Зіновія Дрозда, який теж боронить нашу державу від загарбника та через тиждень повертається у зону бойових дій.
Почесне право відкрити пам’ятну дошку надали братові Героя Миколі Лисому, – йдеться у повідомленні міської ради.

У мерії також зазначили, що Іван приїхав з-за кордону і пішов захищати нашу державу з перших днів повномасштабного вторгнення. Служив добровольцем у 10-й окремій гірсько-штурмовій боигаді “Едельвейс”. Життя захисника обірвалося 3 березня під час артилерійського обстрілу поблизу Бахмута.

Вічна пам’ять Герою! Щирі співчуття рідним з приводу непоправної втрати!

Читайте також: На Тернопільщині відкрили меморіальну дошку на честь Героя Володимира Тельки (Фото)

Exit mobile version