Вперше в Україні: У Тернополі створили електронний реєстр допомоги Збройним силам України

На сайті розміщена інформація про всю допомогу нашим Героям: яку передали і яка формується.

Щоб кожен зміг побачити перелік переданої для наших воїнів допомоги, у Тернополі, вперше серед українських міст, створили електронний Реєстр переданої допомоги від Тернопільської міської ради Збройним силам України. Ознайомитися з ним можна за цим посиланням: https://bit.ly/40zzIZd.

Мер Тернополя подякував платникам податків

Мер Тернополя поінформував, що інформація вказана станом на листопад 2023 року. Реєстр буде постійно поповнюватися новою допомогою для наших воїнів.

З початку повномасштабного вторгнення Тернопільська міська рада відповідно до запитів військових підрозділів передає допомогу на фронт. Я хочу подякувати в першу чергу платникам податків, завдяки яким з бюджету міста було направлено кошти на придбання всього необхідного, а також підприємцям, які долучалися до допомоги, — повідомив Сергій Надал.

Як відбувається фінансування допомоги армії

Мер Тернополя розповів, що налагоджена особиста співпраця з командувачами військових частин. На фронт вирушає та допомога, яку потребують військові.

Тернопільська міська рада є офіційним органом. Всі закупівлі відбуваються з використанням системи Прозоро, як того вимагає законодавство. Тому керівники військових підрозділів звертаються офіційним листом у міську раду, після проведення закупівель отримують допомогу. Наголошую, за особистим підписом, печаткою керівника підрозділу про те, що саме отримали, в якій кількості і так далі. Передаємо дрони, амуніцію, замовляли пошиття форми. Особисто їздив не раз на фронт, спілкувався з хлопцями про потреби і працюємо над організацією допомоги, — заявив Сергій Надал.

Тернопіль продовжуватиме допомагати нашим Героям

Міський голова також зазначив, що незважаючи на вилучення заднім числом з бюджету міста військового ПДФО, Тернопіль буде продовжувати допомагати нашим захисникам та захисницям.

Хочу наголосити, що два дні тому депутати Верховної ради підтримали Закон, згідно якого вилучають з бюджету міста Тернополя, та і усіх міст України, податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), який сплачується військовослужбовцями, правоохоронними органами і ДСНС. Роблять це з 1 жовтня, заднім числом. Це складна ситуація вкінці календарного року, вкінці бюджетного року, але є необхідність забезпечити повну виплату заробітної плати всім працівника бюджетних установ, проведення опалювального сезону, але незважаючи на це, ми будемо працювати над тим, щоб продовжувати допомагати і підтримувати наших військових, — підсумував Сергій Надал.

Читайте також: Верховна Рада забрала військове ПДФО з бюджетів міст всієї України

Exit mobile version