Двоє жителів Тернопільщини незаконно отримували матеріальну допомогу від держави

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Два кримінальні провадження, розпочатих за фактами шахрайських дій, пов’язаних з отриманням адресної допомоги від держави, розслідують слідчі відділення поліції №1 м.Тернопіль. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУ Нацполіції в Тернопільській області.

Підозрювані – жителі Тернопільського району. Вони отримували адресну допомогу від держави, вказавши неправдиві дані про тимчасове проживання у їхньому помешканні ВПО. Таким шляхом один з фігурантів “заробив” 25 тисяч гривень, інший – 12 тисяч.

Поліцейські встановили, що раніше у підозрюваних дійсно проживали люди з територій, де велися бойові дії, проте вже тривалий час вони там не мешкають. Фігуранти ж про це не повідомили та продовжували незаконно отримувати бюджетні кошти. Тепер їм доведеться відшкодувати завдані державі збитки.

Фігурантам слідчі оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.

Читайте також: Працівник ритуальної служби обкрадав померлих у Тернополі

Exit mobile version