Працівник ритуальної служби обкрадав померлих у Тернополі

Фото ілюстративне // Джерело: Getty Images

Працівник тернопільської ритуальної служби, дорогою в морг знімав золото з померлих. За скоєне його до 5 років позбавили волі за ч. 4 ст. 185 КК України. Про це пише Файне місто з посиланням на прокуратуру Тернопільщини.

Прокурор довів у суді, що у лютому 2023 року водій ритуальної служби віз 2 загиблих у ДТП людей. Переконавшись, що за ним ніхто не стежить, чоловік зупинив автомобіль і зняв з покійників золоті ланцюжки із хрестиками.

У червні цього ж року обвинувачений викрав перстень з руки померлого, коли перевозив його тіло з геріатричного будинку до моргу.

Родичі померлих написали в поліцію заяви про зникнення цінних речей і правоохоронці встановили особу крадія. Відтак, за вироком суду, наступні 5 років свого життя він проведе за ґратами.

Станом на 10 листопада вирок ще не вступив у законну силу.

UPD (15.20)

За даними поліції, обвинувачений – житель Чортківського району. Він обкрадав померлих людей впродовж кількох місяців. У ході розслідування стало відомо, що підозрюваний працював водієм однієї із ритуальних служб. Під час перевезення тіл, він зупинявся в безлюдних місцях та знімав з них усі цінні речі – золоті ланцюжки, підвіски та каблучки.

 Слідчі довели причетність жителя Чортківщини до трьох крадіжок на суму – 32529 гривень. Процесуальне керівництво здійснювала Тернопільська окружна прокуратура.

Читайте також: На Тернопільщині чоловік вчинив наругу над прапором України

Exit mobile version