На Тернопільщині ремонтують одну з найнебезпечніших за кількість ДТП дорогу (Фото)

Фото: Служба відновлення у Тернопільській області

У Шляхтинцях на Тернопільщині встеляють нове асфальтобетонне покриття на трасі М-19. Ця ділянка є місцем концентрації ДТП. Про це пише Файне місто з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

За даними Служби, на цьому відрізку інтенсивність руху становить майже 13 тисяч автомобілів за добу. Протягом 2020-2022 років у межах села Шляхтинці зареєстрували 9 ДТП. Загинули 3 особи, а 17 отримали травми різної ступені тяжкості. Переважаючим видом ДТП було зіткнення у світлу пору доби, рівномірно при зимових та літніх умовах руху.

Головні фактори, які впливають на кількість дорожньо-транспортних пригод у селі:

Фото: Служба відновлення у Тернопільській області

Для розв’язання проблеми Служба відновлення робить 2 речі: влаштовує перехідно-швидкісні смуги для розгону і гальмування транспортних засобів на з’їздах з траси М-19 та «підіймає» дорогу на підходах до мосту через річку Гніздечна. Міст, який розташований у найнижчій точці місця концентрації ДТП, зараз ремонтується. Нове покриття штучної споруди та підходів до неї збільшить оглядовість ділянки для водіїв за рахунок зменшення горизонтальної кривої, – йдеться у повідомленні.
Фото: Служба відновлення у Тернопільській області

Звідки кошти?

Як додали у Службі, ремонт дороги роблять в межах відновлення мосту через річку Гніздечна. Цей проєкт отримав цільове фінансування від Європейського інвестиційного банку як важливий елемент транспортної інфраструктури Тернопільської області та заходу країни.

Фото: Служба відновлення у Тернопільській області

Нагадаємо, дорога М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече перетинає 4 області і веде до кордону із союзною Румунією. Нею перевозяться численні гуманітарні та оборонні вантажі. Забезпечення швидкої та безпечної логістики цією дорогою є пріоритетною задачею Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Читайте також: На Східному масиві в Тернополі провели навчання населення та екстренних служб (Фото)

Фото: Служба відновлення у Тернопільській області
Exit mobile version