Майже півмільйона гривень віддав священнослужитель з Тернопільщини за неіснуючу посилку

Ілюстративне фото з мережі Інтернет

Священнослужитель однієї з громад Тернопільщини повідомив поліцейським, що кілька місяців чекав на дорогу посилку, а її не було. Як виявилось, чоловік став жертвою аферистів. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУНП в Тернопільській області.

Потерпілий звернувся до кіберполіції із заявою про невиконання умов договору щодо перевезення посилок з Америки. Він розповів, що у соцмережах познайомився зі служителем церкви Сполучених Штатів Америки. Священник сказав, що повірив аферисту, бо на “аватарці” була людина у рясі. Вони почали переписуватися й іноземець сказав, що може допомогти його церкві грошима та церковною атрибутикою. Невідомий пообіцяв передати на Тернопільщину гроші та золоті чаші.

За деякий час “благодійник” повідомив, що посилка готова, але передасть її через транспортну компанію. Оскільки перевозити такі речі через кордон заборонено, то попередив, що за усі логістичні послуги та неофіційне розв’язання питань повинен заплатити отримувач.

Таким чином, впродовж травня-жовтня священник з Тернопільщини 15 разів оплачував за ті чи інші послуги перевізників. І як наслідок — втратив майже 487 тисяч гривень, але ні доларів, ні чаш не отримав.

Тепер справою займаються працівники поліції. Даний факт внесений в ЄРДР відповідно до частини 4 статті 190 ККУ.

Читайте також: Тернополянка потрапила “на гачок” ворожки-шахрайки

Exit mobile version