Тернопільські медики врятували юнака, якого 4 роки мучила недуга (Фото)

Фото: Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги

У Тернополі лікарі-нейрохірурги провели складну операцію 17-річному юнаку. Хлопець за 4 роки переніс вже 7 хірургічних втручань і лише зараз проблему вдалося усунути. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську лікарню швидкої допомоги.

Хлопець у 17 років отримав травматичний компресійний перелом шийного хребця. У дитячій лікарні іншої області йому робили операцію, під час якої здійснили фіксацію травмованого хребця титановим імплантом. Впродовж 4-х років рана не загоювалась та супроводжувалась виділеннями і болем, постійним поганим самопочуттям та швидкою втомою. Пацієнт переніс 7 повторних операцій для очищення рани, проте проблема постійно поверталась.

Після огляду пацієнта та обстеження за допомогою магніторезонансної та комп’ютерної томографії, виявлено рідкісну хронічну рецидивуючу інфекцію, пов’язану з імплантом. З урахуванням усіх даних прийнято рішення провести більш радикальну операцію з видалення інфікованого імпланту та висічення всіх нежиттєздатних тканин, – йдеться у повідомленні лікарні.

Медики додають, що хірургічне втручання було складним і тривалим через змінену нормальну анатомію шиї та рубці від численних попередніх операції. За допомогою спеціалізованих інструментів лікарям вдалось виконати доступ, ідентифікувати межі інфекції, висікти інфіковані тканини й видалити імплант. При цьому вони зберегли консолідовані ділянки кістки, що дозволило зберегти форму та висоту хребця.

У результаті операція пройшла успішно. Пацієнт почуває себе добре, а рана загоїлась.

Читайте також: У Тернополі 4 військовослужбовців знову стали на ноги завдяки протезам (Фото)

Фото: Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги
Exit mobile version