Судитимуть банкіра з Тернопільщини за переправлення 83 ухилянтів за кордон (Фото)

Фото: поліція Тернопільщини

Впродовж березня-серпня 2022 року 83 ухилянтів незаконно виїхали з України та не повернулися. І ця кількість, кажуть тернопільські поліцейські, може бути більшою. В організації переправлення обвинувачують банкіра з Кременеччини. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

За даними слідства, житель Кременеччини впродовж кількох місяців вносив неправдиву інформацію до Єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки в електронному кабінеті перевізника Системи «Шлях».

Як зазначив керівник міграційної поліції Олександр Буняк, на момент злочину, працюючи в одній із фінансових установ, він організував “бізнес” на ухилянтах. Чоловік сприяв незаконно перетинати державний кордон України військовозобов’язаним громадянам, які підлягали призову на військову службу під час мобілізації.

Фото: поліція Тернопільщини

Підозрюваний мав доступ до електронних цифрових підписів фізичних осіб-підприємців, які здійснювали міжнародні перевезення, й без їхнього відома вносив дані військовозобов’язаних до інформаційної системи «Шлях».
За свої послуги отримував грошову винагороду. Слідчі встановили, що “бізнесмен” причетний до незаконного переправлення через кордон 86 осіб, з яких 83 не повернулися, – йдеться у повідомленні поліції.

Чоловіка судитимуть відповідно до ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 332, ч. 5 ст. 361 Кримінального кодексу України. За вчинення даних злочинів під час дії воєнного стану йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до п’ятнадцяти років.

Справу слідчі скерували до суду.

Читайте також: “Ніяких порушень немає”: міський голова Чорткова прокоментував підозру (Фото/Відео)

Exit mobile version