Фальшиві долари продавала злочинна група в Тернополі (Фото)

Фото: ГУНП в Тернопільській області

Співробітники УСР та слідчі Тернополя викрили злочинну групу, члени якої продавали підроблені долари по західних областях України. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУ Нацполіції України в Тернопільській області.

Як повідомляють правоохоронці, інформацію про порушників вони почали відпрацьовувати ще в березні. На той момент було відомо, що в обласному центрі невідомі особи реалізовують фальшиві стодоларові купюри. Згодом виявили, що порушниками є троє жителів Київщини.

Зібравши достатню доказову базу оперативники спільно із бійцями роти поліції особливого призначення Київщини провели одразу вісім санкціонованих обшуків у житлових та нежитлових приміщеннях у місті Обухів. Слідчі та оперативники УСР виявили та вилучили понад 2000 доларів США, близько десяти кілограмів подрібненої рослинної речовини зеленого кольору, схожої на коноплю, зброю та набої, флеш-накопичувачі, мобільні телефони, сім-картки, — повідомляють в обласній поліції.

За словами експертів, фальшиві гроші виявились надзвичайно якісними, адже їх не розпізнав навіть спеціальний детектор. Наразі слідчі з’ясовують, звідки зловмисники брали підроблену валюту, а також де вона виготовлялася.

За даними фактами відкрито кримінальні провадження. Двом учасникам злочинної групи уже оголосили підозру згідно зі статтею 199 (збут підроблених грошей). Також чоловіки відповідатимуть за незаконне поводження зі зброєю та зберігання наркотичних речовин. Питання щодо третього учасника групи ще вирішуютьТриває слідство. 

Читайте також: Підпільний цех з виготовлення алкоголю виявили на Тернопільщині (Відео/Фото)

Exit mobile version