На Тернопільщині дружина загиблого військового встановила дитячий майданчик на честь чоловіка (Фото/Відео)

Фото: Богдан Кузьма

Військовослужбовиця Ганна Власенко зі Збаражчини облаштувала дитячий майданчик в пам’ять про свого загиблого чоловіка В’ячеслава. 21 жовтня відбулося відкриття та освячення майданчика, на якому побували кореспонденти Файного міста.

Ігровий майданчик встановили в селі Чумалі біля церкви Введення в храм Пресвятої Богородиці. Поруч розмістили дошку пам’яті та висадили туї на честь військових В’ячеслава Власенка та Олега Осолінського.

Ганна розповіла Файному місту, що з чоловіком познайомилася на службі в 2017 році. На той час вони обоє служили в 44-й окремій артилерійській бригаді. Згодом подружжя підписало контракт з 10-ю гірсько-штурмовою бригадою.

Нас з ним познайомила війна. ВІн був дуже доброю та співчутливою людиною, завжди всім допомагав. Це була людина слова, — згадує військова про свого чоловіка.
Фото: Ганна Власенко

Дитячий майданчик жінка облаштувала за кошти, які їй виділила держава у зв’язку із загибеллю чоловіка. Вона каже, що таким чином хотіла зробити останній подарунок від чоловіка для дітей з рідного села та залишити пам’ять по бійця.

Цю думку я виношувала рік, відколи загинув Славік. Коли я її озвучила, то друзі і рідні підтримали мене, сказали, що це хороша ідея. В облаштуванні допомагали односельчани, — розповідає Ганна.

На кошти, які залишились військова хоче облаштувати в сільському клубі кімнату бойової слави.

Більше про чоловіка та військову справу Ганна розповіла вчора у трансляції, яку ви можете переглянути на Фейсбук-сторінці Файного міста.

Довідка

В’ячеслав народився в селі Плавинище Сумської області. На службу до ЗСУ пішов за контрактом. Брав участь в АТО/ООС на Донбасі. Під час повномасштабної війни В’ячеслав воював за Україну у лавах 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї ОГШБр. Обіймав посаду головного сержанта-командира інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу.

Загинув 1 червня 2022 року біля села Покровське на Донеччині. Група українських воїнів проводила інженерну розвідку маршрутів висування підрозділів та знешкоджувала виявлені вибухо-небезпечні предмети. Боєць загинув під час розмінування. Посмертно військовий нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

На сайті офіційного інтернет-представництва Президента України зареєстрували петицію з проханням присвоїти посмертно звання Героя України В’ячеславу Власенку. Звернення набрало необхідну кількість голосів, тож тепер його розглядатиме Президент України Володимир Зеленський.
Більше: Загиблому військовому В’ячеславу Власенку з Тернопільщини просять присвоїти звання Героя України (Петиція)

Exit mobile version