Загиблому військовому В’ячеславу Власенку з Тернопільщини просять присвоїти звання Героя України (Петиція)

Фото з соцмереж

Президента України просять присвоїти звання Героя України В’ячеславу Власенку (посмертно). Наразі триває збір підписів. Про це повідомляє Файне місто з посиланням на петицію №22/197804-еп.

Створила петицію Іванна Близнюк. Станом на 19 липня 15:50 петиція зібрала 3338 голосів з 25000 необхідних. До кінця збору підписів залишилось 83 дні. Підтримати петицію можна ТУТ.

Він був добрим, чуйним, життєрадісним чоловіком, патріотом своєї країни. Коли почалася повномасштабна війна, наш батальйон стояв на кордоні з білоруссю, а в квітні нас перемістили в напрямку Бахмута, де коханий і загинув, — розповідає дружина полеглого бійця

Довідка

В’ячеслав народився в селі Плавинище Сумської області. На службу до ЗСУ пішов за контрактом. Брав участь в АТО/ООС на Донбасі, де і познайомився із майбутньою дружиною. Останні роки проживав із коханою у Тернополі. У 2021 році подружжя підписало контракт із 10-ю окремою гірсько-штурмовою бригадою. Служили в одному батальйоні.

Під час повномасштабної війни В’ячеслав воював за Україну у лавах 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї ОГШБр. Обіймав посаду головного сержанта-командира інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу.

Загинув 1 червня 2022 року біля села Покровське на Донеччині. Поховали воїна в селі Чумалі Тернопільської області, звідки родом його дружина.
Більше: Збаразька громада у траурі: люди прощаються із загиблим військовим В’ячеславом Власенком (Відео)

Посмертно військовий нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
Більше: Рідні загиблих військових з Тернопільщини отримали нагороди захисників (Фото)

Exit mobile version