Службовцям тернопільського ТЦК, які катували мобілізованих, оголосили підозру

Фото: Офіс Генерального прокурора

Командиру та солдату-гранатометнику відділу охорони роти охорони об’єднаного міського ТЦК та СП у Тернополі інкримінують катування та незаконне позбавленні волі людини. Про це пише Файне місто з посиланням на Офіс генпрокурора.

За даними слідства, ввечері 6 жовтня 2023 року солдат-гранатометник разом із двома невстановленими особами у військовій формі зупинили місцевого мешканця для перевірки документів. Після того, як вони з’ясували, що він є уродженцем рф запропонували проїхати до військкомату.

Отримавши відмову, кілька разів вдарили його, насильно заштовхали до автомобіля та відвезли до ТЦК. Згодом, у соцмережах з’явилося відео, на якому двох лежачих мобілізованих б’ють військові. Серед них і був потерпілий, — пишуть в Офісі генпрокурора.

Вдалося встановити , що причиною конфлікту стало непорозуміння постраждалих із черговим військкомату напередодні. Будучи в стані алкогольного сп’яніння, вони намагались забрати у чергового зброю та били його в присутності свідків. Саме це і викликало агресію у службовців. За цим фактом теж зареєстровано кримінальне провадження.

Обидвом підозрюваним інкриміновано катування, а солдату ще й незаконне позбавлення волі людини (ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146 КК України).

Наразі вирішується питання про обрання військовим запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад.

Нагадуємо, раніше ми писали про те, що працівники місцевого ТЦК побили мобілізованих. Ця справа набула широкого розголосу
Більше: У Тернополі працівники ТЦК побили мобілізованих: що відомо (Відео)

Exit mobile version