У Тернополі працівники ТЦК побили мобілізованих: що відомо (Відео)

Скрін з відео з мережі інтернет

У мережі з’явилось відео, де ніби-то працівники Тернопільського ТЦК побили мобілізованих. На факт побиття відреагував міський голова Тернополя. Також офіційну інформацію поширила пресслужба обласного територіального центру комплектування, – пише “Файне місто

Відео побиття людей у військкоматі набрало суспільного розголосу менш, ніж за добу. Офіційний коментар дала пресслужба ТЦК.

З метою зʼясування усіх обставин, які призвели до подій, які викладені у відео, розповсюдженого у соціальних мережах, призначено службове розслідування. Правову оцінку діям посадових осіб ТЦК СП буде надано відповідними правоохоронними органами, – йдеться у повідомленні.

До працівників військкомату та тернополян також звернувся міський голова Сергій Надал

Звертаюся до керівництва Тернопільського територіального центру комплектування. Є інформація, що ваші «окремі» працівники могли застосовувати силу до наших мобілізованих. Я наполягаю і наголошую для «окремих» працівників ТЦК на коректному ставленні до тернополян, які є мобілізованими, – пише міський голова.

Сергій Надал також закликав тернополян повідомляти у військову прокуратуру та поліцію, якщо відомі випадки неналежного чи жорстокого ставлення при проведенні мобілізаційних заходів.

Під час війни кожен чоловік має прийти до територіальних центрів комплектування і оновити свої дані. Однак це передбачає коректне, належне ставлення, відповідно до вимог законодавства! – Також йдеться у дописі.

За фактом побиття у ТЦК відкрили кримінальне провадження

Нагляд за розслідуваннями цих кримінальних проваджень здійснюватиме військова прокуратура, наголосили у поліції.

За кількома фактами зареєстровані кримінальні провадження за ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України, — повідомила «20 хвилин» речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко. — Йдеться про перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень.

Відео – у телеграм “Файного міста”

Читайте також: Виготовляли фальшиві документи для ухилянтів: поліція Тернопільщини затримала злочинну групу

Exit mobile version