Засудили чоловіка, який обкрадав храми на Тернопільщині

Храм Всіх Святих ПЦУ в Скалаті

На Тернопільщині за крадіжку грошей зі скриньки пожертви з двох храмів та будинку, де проживав священик, чоловіка засудили до 5 років в’язниці. Про це пише Файне місто з посиланням на вирок Підволочиського районного суду.

Крадіжки скоїв житель Хмельницької області. Спочатку він обікрав спочатку римо-католицький костел, а потім церкву ПЦУ в Скалатській громаді. Згодом злодій вдерся до будинку священника. Загальна сума награбованого — понад 30 000 грн.

Слідчі з’ясували, що до Скалатської громади обвинувачений прибув 22 липня вранці. Близько обіду того ж дня чоловік зайшов на територію костелу Римо-католицької парафії Святого Станіслава, що в с. Колодіївка. Переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає, обвинувачений пошкодив бокові двері храму, а згодом викрав зі скриньки пожертв 450 грн.

Через місяць чоловік вчинив крадіжку в храмі Всіх Святих ПЦУ, що розташований на вул. Чорновола в місті Скалат. Звідти він викрав 10 тис. грн та 400 фунтів стерлінга.

Крім цього, близько 12:30 19 серпня обвинувачений знову проник в проборство церкви ПЦУ, де проживає настоятель храму, і з кімнати викрав 1500 гривень. Загалом чоловік завдав шкоди на понад 30 тис. гривень.

В суді обвинувачений свою провину визнав і підписав з прокурором угоду про визнаття винуватості. Підволочиський районний суд засудив жителя Хмельниччини до 5 років позбавлення волі.

Читайте також: У Тернополі викрили незаконне виробництво алкоголю, який продавали у 300 магазинах Львова (Фото)

Exit mobile version