У Тернополі врятували чоловіка з важкою травмою легені (Фото)

Фото: Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги

У Тернополі 55-річний чоловік отримав травму легені внаслідок падіння з висоти власного росту. Його доправили до Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги. Там пацієнта і прооперували. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську комунальну лікарню швидкої допомоги.

Під час обстеження лікарі виявили в чоловіка флотуючі переломи ребер зліва, які призвели до пошкодження лівої легені та розвитку пневмотораксу.

Флотуючий перелом ребер – це життєзагрозлива травма, при якій кожне ребро ламається в декількох місцях та грудна клітка втрачає цілісність каркасу, кожен дихальний рух може призвести до зміщення кісткових уламків, травми судин та тканини легені, — пояснюють у дописі лікарні.

Пацієнту провели операцію за участю завідувача хірургічного відділення, торакального хірурга та травматолога. Під час хірургічного втручання здійснили фіксацію реберних уламків металевою пластиною та дренування лівої превральної порожнини. Завдяки цьому вдалося запобігти ускладненням.

Операція пройшла успішно, пацієнт почуває себе добре та готується до виписки й повернення додому.

Читайте також: Міг померти будь-якої миті: 11-річному Владику з Тернопільщини пересадили серце (Фото)

Exit mobile version