Міг померти будь-якої миті: 11-річному Владику з Тернопільщини пересадили серце (Фото)

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Владику з Тернопільщини зробили довгоочікувану операцію – пересадили серце. Він міг померти будь-якої миті. Однак завдяки донору тепер буде жити. Про це пише Файне місто з посиланням на Перше медичне об’єднання Львова.

Владику 11 років. Ще у 6 місяців у нього діагностували дилятаційну кардіоміопатію. Недугу спровокувало важке запалення легень.

Серце хлопчика могло зупинитися будь-якої миті. Воно було втричі збільшене та заледве поміщалося в грудній клітці. Але життя хлопця врятував донор.

Фото: Перше медичне об’єднання Львова

Донором втретє в історії України стала дитина. Батьки 15-річного хлопчика, який помер через ушкодження мозку, ухвалили дуже складне рішення, – йдеться у повідомленні медзакладу.

Завдяки такій пожертві вдалося врятувати 5 життів, 3 з яких — діти. Унікальні для України втручання виконали спеціалісти Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О.Шалімова у Першому медоб’єднанні Львова.

Фото: Перше медичне об’єднання Львова

Станом на 3 жовтня минув рівно тиждень після трансплантацій. Усі пацієнти почувають себе добре. Світла пам’ять дитині, співчуття і вдячність батькам.

Читайте також: У Тернополі жінці пересадили нирку: як почувається пацієнтка

Exit mobile version