Захиснику Андрію Чигурі з Тернопільщини просять посмертно присвоїти звання “Герой України” (Петиція)

Фото: Копичинецька міська рада

Жителів Тернопільщини просять долучитися до збору підписів. Авторка петиції Олександра Бургала закликає присвоїти її брату, захиснику Андрію Чигурі почесне звання “Герой України” посмертно. Про це пише Файне місто з посиланням на петицію №22/206108-еп.

Андрій Чигура народився в с.Космач, Івано-Франківської області. З 2001 року з сім’єю проживав у село Теклівка на Тернопільщині.

18 жовтня 2019 р. пішов у строкову службу Національної Гвардії України. 5 березня 2022 його мобілізували.

Андрій разом з побратимами боронив землю в населених пунктах: Придністров’я, Авдіївка, Спірне, Соледар та Роботине.
Чигура Андрій, помічник гранатометника 1 відділення 2 взводу оперативного призначення, 3 роти оперативного призначення, 2 батальйону оперативного призначення, 14 бригада НГУ «Червона Калина» в/ч 3028 НГУ, – йдеться у тексті петиції.

“Для багатьох він був зразком назламності та міцного духу”, – сестра Олександра про полеглого брата-захисника

Загинув солдат НГУ 21 серпня 2023 року від влучання ворожого FPV дрона під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Роботине Запорізької області. 23 вересня йому б виповнилося 24 роки…

Андрій під час військової служби ніколи не шукав легких шляхів та завжди був готовий брати на себе усю повноту відповідальності у будь-яких обставинах. Він був справжнім воїном та патріотом своєї держави, протягом проходження військової служби його відрізняли надзвичайно високої якості достойного військовослужбовця.
Я пишаюсь своїм братом, для багатьох він був зразком назламності та міцного духу. Завжди допомагав усім, хто цього потребував. Саме для мене Андрій був найкращим братом, який з дитинства мене оберігав та виростив хорошою людиною, ніколи не залишав у біді і був моєю опорою. У нього залишилась ще мама та молодший брат!, – наголосила сестра – авторка ініціативи.

Станом на 15 годину 19 вересня петиція зібрала 1468 голосів з 25000 необхідних. Всіх охочих просять доєднатися і в такий віддячити Герою за неоціненний вклад у наближення української перемоги. До кінця збору підписів залишилося 91 день. Підписати петицію можна ТУТ.

Нагадаємо, полеглому військовослужбовцю Олегу Дробоцькому з Тернопільщини просять присвоїти почесне звання “Герой України”. Наразі теж триває збір підписів.

Більше: Звання “Герой України” просять посмертно присвоїти захиснику Олегу Дробоцькому з Тернопільщини (Петиція)

Exit mobile version