“Заробила” понад 14 мільйонів гривень: на Тернопільщині судитимуть жінку за шахрайство (Фото)

Фото: Тернопільська обласна прокуратура

На Тернопільщині судитимуть жінку, яку обвинувачують у заволодінні понад 14 мільйонів гривень громадян. Вона нібито торгувала імплантами, айфонами та генераторами. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську обласну прокуратуру.

Раніше судиму 33-річну жительук Тернопільщини обвинувачують у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві) в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, жінка на момент злочинів перебувала на іспитовому терміні за вчинення шахрайства. Вона представлялась успішною бізнес-леді та пропонувала місцевим жителькам придбати неіснуючий товар на мільйони гривень.

У лютому 2022 року обвинувачена пообіцяла тернополянці гарний заробіток при купівлі для перепродажу стоматологічних імплантів. Клієнтка, що була впевнена у надприбутках, передала шахрайці 5 тис доларів США, які вона привласнила. У листопаді цього ж року «бізнес-леді» ошукала цю ж тернополянку, підмовивши передати їй 38 000 доларів США на генератори, щоб потім їх перепродати за вищою ціною та 40 000 доларів США – на мобільні телефони. Отримані кошти вона теж привласнила, – зазначили у прокуратурі.
Фото: Тернопільська обласна прокуратура

Також обвинувачена нібито закуповувала продукцію торгової марки «Apple» займалась її доставкою з США. У грудні 2022 року жінка “заробила” ще 310 905 доларів США.

Шахрайка ошукала громадян на загальну суму понад 380 тис доларів США, що становить понад 14 млн грн.

Фото: Тернопільська обласна прокуратура

Сподіваюся, що суд прийме справедливе рішення. У таких справах, де фігурують величезні суми збитків, найважливіше, – щоб ошуканим повернули втрачене, а шахраї отримали відповідне покарання, – додав начальник Нацполіції Тернопільщини Сергій Зюбаненко.

Судовий розгляд справи для обвинуваченої розпочнеться зі слідчого ізолятора, оскільки ще на стадії досудового слідства жінці обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Читайте також: У Тернополі протестувальники вимагають покарання обвинуваченому у підпалі елітних авто бізнесмену (Фото/Відео)

Exit mobile version