У Тернополі протестувальники вимагають покарання обвинуваченому у підпалі елітних авто бізнесмену (Фото/Відео)

Фотоколаж: Файне місто

Сьогодні, 13 вересня, у Тернополі протест біля міськрайонного суду. Учасники вимагають справедливого рішення щодо покарання 65-річного місцевого бізнесмена та його прибічників, яких обвинувачують у підпалі елітних автомобілів, пише Файне місто.

Тернополяни зібрались із протестом під стінами Тернопільського міськрайонного суду. Люди бідкаються, що замовник Михайло Палагнюк та виконавці злочину можуть не понести покарання. Зокрема, прийшли потерпілі, колеги і сусіди, які були свідками того, як палали автомобілі.

Підпал стався 27 грудня. Ми вирішили сьогодні зібратись, щоб трішки це все оживити, бо має бути якась справедливість. Не може людина просто захотіти і попалити людям майно, – розповів один із потерпілих Руслан Синишин.

Чоловік стверджує, що співучасників було більше, ніж йдеться у матеріалах справи. Він також наголошує, що затягувати суд не можна, адже боїться, щоб винні не втекли і не уникнули покарання.

Винні мають бути покарані. Їх було 4 співучасників, один вже втік. Саме цей, що палив. І де його зараз шукати? Зараз ще ті повиїжджають і все, потім що будемо робити. Майно спалене, морально люди подавлені, жінки і діти ходять, озираючись, не знають, чого ще чекати від тих людей. Вони ж ходять на волі собі просто, без браслетів, без нічого. Ну як так може бути?, – зазначив пан Руслан.

Потерпілий не розуміє, чому спалили його автомобіль, адже не мав поганих стосунків із підозрюваним Михайлом Палагнюком. Його також дивують показання, які дав слідству обвинувачений.

Не знаю мотивів цього чоловіка, бо ми були друзями і не сварились. Я в нього закінчив будівництво і пішов на іншу будову. Але слідчі, які їх допитували, сказали, що буцімто він телефонував мені і я не взяв від нього слухавку, тому він спалив мені автомобіль, – додав тернополянин.

Сьогодні відбулося підготовче засідання. Наступне заплановане на 22 вересня. Журналісти Файного міста слідкуватимуть за розвитком подій.

Передісторія

Нагадаємо, 65-річний бізнесмен Михайло Палагнюк є власником торгово-готельного комплексу «Золоте кільце», що на масиві «Східний». Як встановило слідство, протягом вересня-грудня 2022 року Палагнюк зі спільниками умисно підпалили елітні автомобілі Mercedes-Benz E220D, BMW X5 та Mercedes-Benz GLA 250, що належать його колишнім бізнес-партнерам. Виконавцями злочинів виявилися троє найманців.

Згодом Михайлу Палагнюку обрали запобіжний захід у вигляді застави у понад 4 мільйони гривень, які він сплатив.

Читайте також: Поставили на “лічильник” і забрали автомобіль: у Тернополі зловили злочинну групу (Фото/Відео)

Exit mobile version