У Збаражі відбувся патріотичний пробіг “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”

Фото: Роман Полікровський

Вчора, 11 вересня, у Збаражі відбувся патріотичний пробіг “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”, у якому взяли участь мешканці Збаражчини та Вишнівеччини. Такий захід у громаді провели вперше. Про це пише Файне місто з посиланням на міського голову Збаража Романа Полікровського.

Як повідомляє міський голова, організували забіг працівники КУ ЗМР “Музей російсько-української війни”. Це було зроблено з метою вшанування Героїв, які загинули у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність нашої держави. У забігу взяли участь 239 учасників.

Бігли дистанцію 1,5 кілометра діти і дорослі, батьки загиблих воїнів, родичі, друзі, сусіди, знайомі. Наймолодшій учасниці виповнилось 9 років, а найстаршій — 67.

До пробігу доєдналися понад 130 курсантів ДНЗ ” Тернопільський професійний коледж із посиленою військовою та фізичною підготовкою” разом із викладачами та керівництвом закладу.

Очолила забіг відома на Тернопіллі спортсменка-аматорка Оксана Гонта , яка брала участь у 62-кілометровому марафоні, а розминку провів борець, тренер Олександр Михальський, — повідомляє Роман Полікровський.

На завершення заходу усі учасники попрямували колоною до Алеї Героїв. Там вони вшанували полеглих захисників хвилиною мовчання, поклали квіти та запалили лампадки біля кожного портрета.

Фото: Роман Полікровський

Читайте також: 250 спортсменів взяли участь в «Тернопільській Озеряній 2023» (Фото) 

Exit mobile version